Skvalén či skvalán? Ak ste si mysleli, že skvalén s "e" je len pravopisná chyba, boli ste na omyle. V dnešnej sérii o Facederma® INGREDIENCIÁCH si môžete prečítať, aký je medzi týmito dvomi formami rozdiel.
Skvalén (s „é“) je lipid, ktorý je prirodzenou súčasťou nášho kožného mazu. Má silné antioxidačné účinky, vďaka čomu chráni pokožku pred voľnými radikálmi. Množstvo skvalénu, ktoré naše telo produkuje, však s vekom klesá. Najviac skvalénu naše telo produkuje v tínedžerskom veku, pričom sa produkcia spomaľuje vo veku 20-30 rokov. V dôsledku toho sa naša pokožka stáva suchšou. Telom produkovaný skvalén je však príliš nestabilný. Po vystavení kyslíku a UV žiareniu môže zožltnúť a rýchlo sa pokaziť. Preto sa v produktoch starostlivosti o pleť používa stabilná, hydrogenovaná verzia skvalénu - skvalán.
Keďže skvalán je prirodzenou súčasťou kožného mazu, posilňuje kožnú bariéru a pomáha pokožke zadržiavať vlhkosť.
Skvalán ovplyvňuje vláčnosť a pružnosť pokožky, vďaka čomu dokáže zjemňovať jemné linky a vrásky.
Skvalán je nekomedogénny, a tak neupcháva póry. Môžete ho preto používať aj na aknóznu či mastnú pleť.
Práca, rodina, povinnosti, nekonečný zoznam úloh. Každý deň myslíme na všetko a všetkých. Ale kedy sme naposledy mysleli na seba? Október sa po celom svete nesie...
Štrnásť rokov, desiatky produktov, tisíce zákazníčok a stále rovnaká myšlienka. Vytvárať kozmetiku, ktorá má svoje miesto vo vašej každodennej rutine a vychádza z toho, čo pokožka...
Pevnejšia pleť bez estetických zákrokov znie možno ako nesplniteľné želanie. Pravdou však je, že dnešná kozmetika vie oveľa viac ako len hydratovať. Vďaka účinným aktívnym látkam...